بسیاری از فضاهای خردهفروشی نیز به فضاهای چندمنظوره تبدیل شدهاند که میتوانند به عنوان یک کاتالیزور برای نوسازی شهری، فعالیتهای اجتماعی، رویدادهای بزرگ و سرگرمی عمل کنند. مطلبساختمان مجله خبری معماری اداری آصف با نمای هندسی برای کنترل نورشما را با جزییات بیشتری از این ساختمان آشنا می کند. محیط های اداری باید با فعالیت هایی که در آن انجام می شود هم خوانی داشته باشد.
تعبیه پنجره های شیشه ای با ابعاد وسیع در طراحی نمای ساختمان اداری
از این روی در طراحی پوسته اول از سیستم curtain wall استفاده شده است تا بدین صورت از سنگینی نما کاسته شده و نمایی یکپارچه ایجاد گردد. پوسته دوم که متشکل از پروفیلهای آلومینیومی افقی است، در واقع لباسی زیبا برای ساختمان است که علاوه بر تعریف ترکیب نما ساختمان، با کنترل نور ورودی به عنوان یک محافظ عمل کرده و از فضاهای داخلی در مقابل نور و گرما محافظت می کند. به همین دلیل، مهم است که به تعداد کارمندانی که در یک دفتر کار مشغول به کار میشوند، فضایی که بهصورت استاندارد به خود اختصاص میدهند و نیازهای اولیه آنها توجه نمود تا بتوان به خوبی پلان مناسبی طراحی کرد.
ایجاد زاویههای تند در بالای ساختمان و ایجاد اختلاف سطح، نمایی خلاقانه را شکل داده و در عین حال نظمی هندسی و چشمنواز نیز برقرار ساخته است. توجه به ویژگیهای اجتماعی و فرهنگی افرادی که در ساختمان کار میکنند نیز در طراحی نما اهمیت دارد. استفاده از المانهای مذهبی و فرهنگی در نمای اداری که متفاوت با مذهب و به طور کلی فرهنگ ساکنان و کارکنان ساختمان است، میتواند احساس ناخوشایندی در آنها به وجود بیاورد. در مقابل، استفاده از عناصر هویتبخش ملی یا توجه به ویژگیهای فرهنگی هماهنگ با فرهنگ کارمندان یک سازمان، ساختمان را محلی شاخص و به یاد ماندنی کرده و حسی مطلوب در میان کارمندان ایجاد میکند. طراحی نما با آجر، نمایانگر سازمانی ساده و قدیمی است، نمای کلاسیک، بیانگر شرکتی پرقدرت و سنتی و نمای اداری مدرن، نشاندهنده سازمانی با محیطی مدرن و پویا است. نما بخشی از هویت ساختمان است و در صورت هماهنگی با کارکرد و رویکرد سازمان، هویت سازمان نیز توسط آن بیان میشود.
بهینه سازی و صرفه جویی در فضا با استفاده از ایده های مختلف
در این مقاله به معرفی نمونه از معماری صنعتی ساختمان اداری کارخانه می پردازیم تا با ویژگی هایی که طراحان خلاق این پروژه در آن مد نظر گرفته اند از بعد تخصصی و زیبایی شناسی آن آشنا شویم. ساختمان تجاری – اداری هیترا در تقاطع شیبدار دو خیابان اصلی در محله ولنجک تهران واقع شده است. منطقه تجاری و ورودی ها برای ایجاد پاسیوهای سبز در فضای باز برای استراحت مردم ترتیب داده شده بودند. این سکوها با سطوح خیابان در دو طرف ساختمان همسو شده اند تا یک میدان شهری برای عموم ایجاد کنند. موقعيت ویژه ساختمان، گروه طراحي را بر آن داشت تا از طريق ايجاد نماي دو پوسته، ساختمانی شاخص و متفاوت را به تصویر کشد. هدف از طراحی این پروژه علاوه بر شاخص بودن، ایجاد بنایی مدرن و برجسته است.
ویژگیهای ساختمان اداری
همچنین بهتر است در طراحی داخلی لابی ساختمان اداری برای هر کارمند قفسه ای برای نگهداری از وسایل شخصی در نظر گرفت تا نظم در محیط اداره برقرار شود. طراح باید با توجه به خواسته ها و سلایق کارفرما و با توجه به استاندارد ها پروژه ی طراحی داخلی ساختمان اداری را پیش ببرد. زیرا طراحی باید به نحوی صورت بگیرد، که اجرای آن در دکوراسیون داخلی و خارجی ساختمان از لحاظ دیداری تغییرات قابل ملاحظه ای ایجاد کند.
- از طرف دیگر ساختمان اداری بایستی برای تمامی مراجعین خود از جمله افراد معلول دسترسی راحتی داشته باشند تا افراد عادی و معلولین امکان راحتی حرکت در محیط ساختمان اداری را داشته باشند.
- برای اینکه بتوانید مجوز ساخت و ساز دریافت کنید، باید در نظر داشته باشید که در شهرهای مختلف ایران شرایط و مراحل صدور پروانه ساخت و ساز متفاوت است.
- سنگ، شیشه، فلز و ترکیب این متریالها با یکدیگر از متداولترین متریالهای نمای اداری ساختمان هستند.
- همچنین از مفاهیمی همانند فضای شخصی، قلمرو، تراکم جمعیت درقابلیت استفاده فضاهای داخلی اداری نبایستی اجتناب کرد.
- در نهایت بررسی بودجه مدنظر کارفرما میتواند تاثیر زیادی بر طراحی داخلی ساختمان اداری دارد و در حقیقت مهم ترین بخش در طراحی و شروع پروژه می باشد.
طراحان و مهندسان جوان نمادیزاین با تمام متریالهای روز موجود در بازار آشنا هستند و میتوانند باکیفیتترین مصالح را با بهترین قیمت برای شما خریداری کنند و نمایی به صرفه و متناسب با جیب شما را طراحی و اجرا کنند. همه طراحان با نماهای تجاری و اداری به خوبی آشناییت ندارند و نمیتوانند نمایی را طراحی کنند که برای هر دو کاربری مناسب باشد. قطعا شما هم در اطراف خودتان ساختمانهای زیادی دیدهاید که طبقات اولیه آنها کاربری تجاری و واحدهای طبقات بالایی آن کاربری اداری دارند. مزایای یک ساختمان سبز اداری علاوه بر کاهش مصرف انرژی و صدماتی که یک ساختمان در طول عمر خود به محیط وارد می کند از مزایای اجتماعی و روانی نیز برخوردار است. نه تنها آنها سالم تر هستند بلکه ادعا می کنند که حس تندرستی و شادابی بالایی دارند. طبق بررسی که در ایالات متحده صورت گرفته و طبق فاکتوری که “احساس رضایت” نامیده می شود.
پارتیشن اداری ثایت با هدف ایجاد فضای متفاوت و کاربری متفاوت در یک فضای اداری طراحی شده و به دو دسته تقسیم میشود. دیگر نکته ای که هر صاحب ملکی باید قبل از انجام پروژه بازسازی مد نظر قرار بدهد، دادن تعهد در رعایت استاندارهای کاهش انرژی است. اما در برخی موارد ایجاد تغییر نیاز به تجربه و مهارت نسبتا بالایی دارد که در چنین شرایطی مطمئنا انجام آن نیاز به دخالت کارشناسان این حوزه دارد.
از این رو چالش اصلی پروژه سعی در ارائه ی راه حلی بود که از یک سو ماهیت معماری دهه چهل دانشگاه را در خود حفظ کرده و از سوی دیگر بنا را با فضای معاصر یک موسسه مبتنی بر فناوری ترکیب کند. این طراحی پوستهای یکپارچه برای نمای بیرونی به شکل فرمی مدرن با استفاده از خطوط منحنی و حجمی غیر هندسی، یکی از زیباترین نماها را خلق کرده است. خلاقیت در این طراحی با نوآوری در فرم کلی ساختمان، تزئين آن با شکلهای بدیع و همچنین استفاده از نور داخلی برای ایجاد تضاد و نمایش طرح گلها صورت گرفته است. یکی از متداولترین و مقاومترین متریالهای مورد استفاده در نمای اداری، فلز در کنار سنگ و آجر و یا فلز و سنگ است. البته استفاده از بتن نما و دیوار پیش ساخته بتنی در کنار عناصر و المانهای فلزی در بسیاری از موارد طراحی شده نمای اداری قابل مشاهده است.