با این وجود، اگر شما به دنبال کنترل جریان و یا تأمین امنیت در یک سیستم لوله کشی هستید که مایعات، جامدات، گازها یا هر چیز دیگری در آن جریان دارد، شیرهای فولادی ضد زنگ برای دسترسی به این شیر پروانه ای اهداف وجود دارند. شیر سماوری یکی از قدیمیترین انواع شیرهای صنعتی است که دلیل نامگذاری آن، شباهت ساختمان آن به شیر سماور است. پلاگ نام قسمتی از این شیر است که وظیفه تنظیم مقدار جریان را انجام میدهد.
- در روش پیچی و رزوه ای معمولا یک واشر آببندی مابین درپوش و بدنه قرار داده می شود که به آن Bonnet Gasket می گویند.
- بند آور آن به صورت صفحه دایره ای شکل است که از بالا به ساقه و دسته شیر متصل است و از پایین بوسیله یک پاشنه به بدنه وصل شده است بطوری که بند آور می تواند حول این پاشنه حرکت کرده و جریان سیال را قطع و یا از شیر عبور دهد.
- رایج ترین طبقه بندی شیرها بر مبنای پیشین فشار بدنه و نشیمنگاه و دیسک میباشد که برابر ماکزیمم فشاری است که اجزای شیر مخصوصا بدنه و سیت و پلاگ آن میتوانند تحمل کنند.
- این تجهیزات به طور خودکار سیال را عبور میدهند یا جریان آن را متوقف میکنند.
- بدنه ولو که مابقی اجزای دیگر درون آن جاگذاری و روی آن نصب می شوند با روش ریخته گری یا فورج و با بدنه یک تیکه، دو تیکه و گاها سه تیکه نسبت به سایز، تولید می گردد که ضخامت و نوع تولید وابسته به فشار و دمای کاری می باشد.
انواع شیرهای صنعتی قیمت شیرآلات صنعتی فارس استیل | kasrasaran
دیسک شیر پروانه ای با توجه به نوع سیال، فشار کاری و درجه حرارت در جنس های EPDM ،PTFE ،SS 316 ،SS 304 و AL-B ساخته می شود که دیسک شده یا با شافت یک تیکه، ریخته گری یا با شافت جوش داده می شود. در شیر کروی Y شکل، مجرا بند با زاویه 45 درجه نسبت به مسیر اصلی سیال قرار گرفته است. به همین دلیل سیال با چرخش کمتری از این شیر عبور کرده و در نتیجه افت فشار کمتری متحمل می شود. شیر کروی Z شکل از پرکاربرد ترین نوع شیر کروی می باشد که سیال از لحظه ورود تا خروج با 180 درجه چرخش خارج می شود. به دلیل چرخش 180 درجه ای ممکن است سیال با عبور از این شیر افت فشار بیشتری متحمل شود. انواع شیر صنعتی شامل شیرآلات صنعتی آب و شیرآلات صنعتی پتروشیمی می شوند که در ادامه با ارائه مشخصات فنی شیرآلات صنعتی به معرفی آنها می پردازیم.
تصاویر برخی از شیر های صنعتی
شیرهای سوزنی از ابعاد ۱/۴ اینچ تا ۲ اینچ طراحی میشوند و با فشارهای کاری متفاوتی قابل نصب در سیستمها هستند. در بعضی از موارد که هیچ نوع نشتی از ناحیه استم مجاز نبوده و سیال داخلی بسیار خطرناک یا کشنده است از شیرهای خاصی به نام شیرهای دیافراگمی استفاده میگردد. در این نوع شیرها سیال توسط دیافراگم یا صفحه ای که معمولاً از جنس فلزی میباشد از قسمت بانت شیر جدا میشود و امکان نشتی در این شیرها بسیار پایین میباشد. در شیرهایی که بدنه و کلاهک، درپوش، کپ، کلوژر و… با اتصال فلنجی متصل میشوند، بین فلنجها از گسکتها برای آببندی استفاده میشود. گسکتها باید متناسب با محدوده دمایی شیر انتخاب شوند و همچنین بتوانند تحمل فشار طراحی شیر را داشته باشند. همچنین شیر حاوی بسیاری از مواد مغذی از جمله انواع پروتئین، لاکتوز، چربی و انواع ویتامینها است.
API Spec 6D برای شیرهای زیرزمینی قابل استفاده نیست، زیرا آنها با مشخصات جداگانهای پوشش داده می شوند؛ همچنین برای کلاسهای فشاری بالاتر از ۲۵۰۰ قابل استفاده نیستند. این مدل از شیر ها ، گاهی اوقات با نام ESDV یا Emergency shutdown valve معرفی میشوند، شیر توپیای با مکانیزمی که جریان مایعات را در سیستم خطوط لوله متوقف میکند. مکانیزم عملکردن آن میتواند هیدرولیکی، الکتریکی، نیوماتیکی و یا ترکیبی از اینها باشد. با پیشرفت صنعت و ازدیاد مصرف شیر، کارخانجات سازنده نیز افزایش یافته و کوشش سازندگان برای مرغوبی جنس و قیمت کم باعث شده است که شیرهای بسیار مختلفی همان طور که دیده شده است طراحی و ساخته شود.
این دسته شیرها معمولا با یک چرخش ۹۰ درجه باز یا بسته میشوند و به همین علت به آنها Quick Opening میگویند. بطور کلی به شیرهایی که با یک چهارم چرخش فلکه دستی، باز یا بسته میشوند Quarter Valve میگویند. به عنوان مثال میتوان به شیر توپی، شیر مخروطی و شیر پروانهای اشاره نمود. یكی دیگر از انواع شیردستی شیر پروانه ای است كه دارای ساختمانی ساده و بهترین نوع شیر برای جریانهای زیاد است. بندآور آن به صورت صفحه دایره ای شكل است كه از بالا یه ساقه و دسته شیرمتصل است و از پائین بوسیله یك پاشنه به بدنه وصل شده است. بطوریكه بند آور می تواند حول این پاشنه حركت كرده و جریان سیال را قطع و یا ازشیر عبور دهد.