به عنوان مثال یک ساختمان با کاربری مسکونی تبدیل به یک انبار نگهداری شود. به همین علت و قبل از اجرای هر گونه تغییر در کاربری ساختمان لازم است تا مطالعات و بررسی های لازم صورت گرفته و در صورت لزوم روشهای نوین مقاوم سازی ساختمان متناسب معرفی گردد. همکار گرامی با سلام به اطلاع می رساند در راستای برنامههای فرهنگی و رفاهی اعضای سازمان و خانوادههای محترمشان، سازمان نظام مهندسی ساختمان استان فارس،… شاتکریت یا بتن پاشی بر دیوارها یکی از روشهای نوین مقاوم سازی ساختمانمی باشد. این روش که بیش تر در ساختمان های بتنی و بنایی مورد استفاده قرار می گیرد تاثیر زیادی بر مقاوم سازی ساختمان دارد. روش دیگری به نام ماتریس های سیمانی مسلح شده با الیاف مشابه روش شاتکریت اخیرا مورد استفاده قرار گرفته است.
ب – سیستم قاب ساختمانی
پس از اتمام مراحل فوق نوبت به نسب نیپل ها می شود که توسط بتونه به سطح مورد نظر چسبیده می شود. نحوه نصب نیپل به گونه ای است که سوراخ قرار گرفته در مرکز نیپل منطبق بر سوراخ ایجاد شده بر روی وجوه ستون باشد. پس از انجام این عملیات باید اجازه داد تا بتونه خشک شود و پس از آن با استفاده از FRP المان مورد نظر را دور پیچ می کنیم. ساختمان چیست؟ ساختمان یا سرپناه، یکی از اساسیترین نیاز بشر میباشد که نقش پناهگاه را برای انسان ایفا میکند. در جوامع امروزی تعریف از ساختمان معمولا یک سازهی بلند میباشد که متشکل از سقف، دیوار و اتاق دارد.
نکته حائز اهميت دیگری که امروزه توجه بسیاری باید به آن نمود مطالعه و بررسی زلزله های گذشته است. این اقدام برای ما که در منطقه لرزه خیزی مثل ایران زندگی می کنیم اهمیتی چندین برابر دارد و کمک شایانی به ارائه طرح مقاوم سازی و بهسازی لرزه ای مناسب تر میکند. برای تکمیل سقف ساختمان می توان از سقف کاذب استفاده کرد و هم این که از داخل به وسیله گچ کاری، سقف را تکمیل کرد. بعد از تکمیل سقف، نمای ساختمان به عنوان آخرین مرحله ساخت و ساز اجرا میشود و بعد از تمیز کردن محل، ساختمان آماده به مالک تحویل داده میشود. لازم به ذکر است که از نظر اقتصادی استفاده از اسکلت بتنی نسبت به اسکات فلزی بسیار مقرون به صرفه تر می باشد و قیمت آهن آلات در سازه های ساختمانی بسیار تاثیرگذار می باشد. برای اطلاع بیشتر در مورد استقامت اسکلت ساختمان می توانید به مقاله استقامت اسکلت ساختمان در مقابل آتش سوزی مراجعه نمایید.
ساختمان های با مصالح بنایی
اگر یک ساختمان یا بخشی از آن برای ذخیره کالاها، وسایل، اموال و غیره استفاده شود، آنگاه به عنوان ساختمان ذخیره سازی طبقه بندی می شود. این ساختمان ها، شامل بارخانه ها، سردخانه ها، واحدهای ذخیره غلات، انبارها، اصطبل ها، انبارهای حمل بار، مخازن ترانزیت، آشیانه ها، پایانه های کامیون، گاراژهای عمومی و غیره می باشند. ساختمان هایی که برای ساخت، گردآوری و یا پردازش محصولات یا مواد مورد استفاده قرار می گیرند، به عنوان ساختمان های صنعتی شناخته می شوند. این واحدها، شامل واحدهای تولیدی، کارخانه های مونتاژ، نیروگاه ها، پالایشگاه های نفت، کارخانه های گازی، لبنیات، آزمایشگاه ها و غیره می باشند. طراحی و اجرای تاسیسات در تهران و کرج، نیازمند مهندسین و کارشناسان خبره این حوزه است که بایستی با طراحی و نقشه کشی دقیق و اصولی صورت پذیرد. نوعی سیستم سازهای است كه در آن بارهای قائم عمدتاً توسط قابهای فضایی تحمل شده و مقاومت در برابر نیروهای جانبی توسط دیوارهای برشی یا قابهای مهاربندی شده تأمین میشود.
- فوندانسیون – فوندانسیون، قسمت پایینی ساختمان است که وزن کل سازه را به زمین منتقل می کند.
- مقدار عمق فونداسیون، ارتباط مستقیم با ارتفاع بنا دارد، هر قدر ارتفاع ساختمان بیشتر باشد فونداسیون عمیق تری بایستی ایجاد گردد.
- در تغییر وضع بارها، نیروی وارده، فشاری و کششی قابل تعویض بوده و مقاطع به خوبی عکس العمل نشان می دهند؛ ولی مقاومت بتن در فشار مناسب بوده و در کشش کم است.
فاصله بین سطح زیربنا و سطح روبنا به عنوان پایه ستون شناخته می شود. در روبنا، ضمن ساخت دیوارها و اتاق ها، بارهای قسمت فوقانی نیز به زیربنا منتقل می شوند. این مجله خبری معماری ها، از سطح پایینی از تعمیر و نگهداری و شرایط سکونتی بدی برخوردار هستند که ناشی از بهداشت و تهویه نامناسب و سایر عوامل آسیب زا می باشد.
برای مقابله با زلزله درسازه اینگونه ساختمان ها میتوان از انواع مهاربند (بادبند) و یا اتصالات صلب (قاب خمشی) و یا از دیوار برشی فولادی بهره جست. ساختمانهایی هستند که در اسکلت اصلی آنها از انواع پروفیلهای فولادی مانند ورق، ناودانی، نبشی، میلگرد، تسمه وغیره استفاده می شود و به کمک اتصالات جوشی یا پیچی به هم وصل می گردند. گچ و خاک قبل از گچ کاری ساختمان انجام میشود و پوششی است که سطحی صاف را روی دیوارها ایجاد میکند.
هنگامی که سطح بتن ظاهری خشن، حفره دار و پوسته پوسته پیدا میکند، به این پدیده کرمو شدن بتن میگویند. با مشاهده نشانههای کرمو شدن لازم است در اسرع وقت نسبت به ترمیم آن اقدام نمود. برای رفع این مشکل باید عملیات ترمیم بتن های کرمو انجام شود که اغلب پس از تخریب بتن کرمو از ملات ریزی مجدد استفاده میشود.